facebook.png instagram.png

Hvad er Survival Skills?

Hvordan ville verden se ud uden håndværkere?

 

Survival Skills er tre gamedays, hvor elever i de ældste klasser i grundskolen gennem leg og læring får en større forståelse for betydningen af erhvervsfag og et bedre grundlag for at vælge fremtidig uddannelse.

Udgangspunktet for de tre gamedays er, at vi forestiller os, hvordan verden vil se ud uden erhvervsfag. En scene, som kan sammenlignes med stenalderen. Alt er væk – biler, tøj, huse, vand, varme, mad og alt det andet, som vi omgiver os med i vores hverdag. Alt det, som vi tager for givet, og som vi ikke kan leve uden.

Derfor Survivalskills, se introduktionsfilmen her:

Se filmen fra den første skole på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=sFysZsxfcwM

 

 


Hjælp familien med at overleve

 

Eleverne bliver introduceret for en virtuel familie, som har mistet alt. Opgaven er at hjælpe familien med at komme på fode igen. Gennem simple erhvervsfaglige øvelser skal eleverne bygge et hus, forsyne familien med mad og sørge for sundhed og pleje.Survival Skills er bygget op omkring en virtuel platform, hvor huset bygges op. Samtidig er der også hands-on øvelser. Eleverne bliver i løbet af de tre gamedays stillet overfor quests som at få vand lagt ind i huset – opgaven kunne fx være at sætte vandrør sammen og transportere vandet fra den ene ende af lokalet til den anden – jo mere vand de får transporteret uden spild, jo flere point får de. Det gælder derfor om at løse opgaver med størst mulig omhu for at optjene point. Pointene udløser nemlig virtuelle byggematerialer til huset.


Augmented reality

 

Huset bygges op virtuelt i augmented reality (også kaldet suppleret virkelighed, udvidet virkelighed eller forstærket virkelighed). Augmented reality er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved brug af grafik. Byggeriet af huset styres af en app, som eleverne downloader ved starten på de tre gamedays. Det er også i app’en point registreres.
 

Der er et element af konkurrence i Survival Skills, da de tilmeldte klasser på skolen dyster mod hinanden.

 

Let the games begin!

 

Survival Skills er udviklet som et samarbejde mellem de Nordjyske Erhvervsskoler, Region Nordjylland og By Mathew.

 

 
Red